Nieuws

Inschrijving Hengelse Wandel Challenge geopend!

Meer info klik hier.

Animatiefilmpje LekkerBezig!

Via deze link kun je precies zien wat het project LekkerBezig is en doet! Een unieke samenwerking tussen allerlei partijen rondom onze inwoners.

FOUTJE IN OLIEBOLLENRECEPT!

OEPS!!! Foutje; in het overheerlijke Oliebollen LekkerBezig recept van deze week in het Contact Hengelo-Steenderen staat een foutje. Voor het recept van de oliebollen is 500 ml halfvolle melk nodig en geen 1500 ml, zoals vermeld.

Alvast veel bakplezier en fijne feestdagen!

ENQUETE:

Studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, diëtiek, doen onderzoek naar de invloed van alcohol op het snackgedrag van iemand. Dit als input voor de geplande voorlichting binnen onze gemeente omtrent dit onderwerp.  Helpt u ze op weg bij dit onderzoek door mee te doen aan de enquête?

De link van de online-vragenlijst is de volgende:

http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=348912

Alvast bedankt voor u deelname!

Kookworkshops Lekker en Gezond

Kom een avond gezellig koken met dorpsgenoten, buren, vrienden of familie Je leert gezonde gerechten te bereiden en krijgt kennis over verschillende onderwerpen, zoals energiedichtheid, energiearm koken en portiegroottes. Daarnaast krijg je inzicht in en tips over je eigen eetgewoontes.

De kookworkshops worden begeleidt door twee dietisten.

Aanmelden kan voor één workshop, maar natuurlijk ook voor allemaal. Er is plek voor rond de 10 personen per workshop. Meld je dus snel aan, want vol = vol.

De kookworkshops vinden plaats op:
Donderdag 27 september 2018
Donderdag 25 oktober 2018
Donderdag 29 november 2018
Donderdag 24 januari 2019
Donderdag 28 februari 2019

Tijd:                  Start 17.00 uur, einde ± 20.00 uur

Locatie:            Dorpshuis De Horst, St. Jansstraat, Keijenborg

Aanmelden:      kookworkshopzelhem@gmail.com

Kosten:            Geen

Gezondheidschecks icm sportactiviteit

Tijdens de Nationale Sportweek van 15 tm 30 september kunt u op verschillende plekken in Bronckhorst een gezondheidscheck laten doen door Kruiswerk Achterhoek. De check duurt zo’n 15 minuten en wordt in 4 stappen uitgevoerd. Aan het einde van de check ontvangt u aan de hand van de resultaten een passend leefstijladvies op het gebied van voeding en beweging. Ook kunnen de beweegexperts van Kruiswerk i.s.m. de combinatiefunctionarissen van de gemeente u voorzien van informatie over sportverenigingen in de buurt en hun (senioren)aanbod.

Voor af na de check kunt u deelnemen aan een van de sportintro’s. Golfen, gymnastiek, wandelen, fietsen, walking football en tennis bieden speciaal voor de 55+ een programma aan voor deze doelgroep.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten. Kijk hier voor het volledige programma.

www.bronckhorst.nl/nationalesportweek

Mindful Wandelen

Wandelen is de haast uit je hoofd halen…. en kijken wat er dan overblijft.

Kom op dinsdagavond 14 of zaterdagochtend 18 augustus kosteloos kennismaken met Mindful Wandelen! Doe mee met dit initiatief van Topaas Coaching in het kader van Lekker Bezig! en maak kennis met deze laagdrempelige manier van bewegen.

Tijdens de workshop maak je kennis met bewust bewegen, ademhalingstechnieken en hoe jouw zintuigen dan werken. Ervaren dat je door deze vorm van bewegen (weer) rust gaat voelen. Zeker weten dat je dit energie gaat opleveren!

Locatie: Ezelstal “de Edelingen”, Kattekolkweg 1, Zelhem
Max aantal deelnemers 8
Opgeven of meer informatie bij: www.topaascoaching.nl of telefonisch Agnes Snelooper 06 28 77 30 74

Aftermovie Lekker Bezig! festival Hengelo

Onder fantastische zonnige omstandigheden, in een prachtig Park de Bleijke, werd op zaterdag 7 juli het Lekker Bezig! festival Hengelo gehouden. Verschillende kraampjes gericht op voeding en beweegactiviteiten konden bezocht worden. Daarnaast was ook de gezondheidsbus aanwezig waar bezoekers zich konden laten meten en adviseren over een gezondere levensstijl. In onderstaand filmpje een mooie impressie van deze dag!

Met dank aan Rudie Kreunen voor het mooie filmpje!


 Lekker Bezig! festival in Hengelo (Gld) op 7 juli 2018

Kom en laat u inspireren over gezondheid, voeding en bewegen!

Op 7 juli 2018 staat park de Bleijke in het teken van gezond leven. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een gezellige markt met kraampjes en activiteiten in het park.  U kunt er meedoen aan onder andere gezondheidschecks, diverse proeverijen en sport en spel. Daarnaast kunt u zich laten inspireren en adviseren over een gezonde leefstijl: voeding, gezondheid en beweging/sport. Tal van lokale ondernemers, gezondheidsprofessionals en verenigingen doen mee!

 Gratis  gezondheidscheck
Gezond zijn en blijven: dat wilt u toch ook? Een gezondheidscheck geeft u meer inzicht in uw gezondheid. Kom op 7 juli 2018  langs voor een gratis gezondheidscheck! De hele dag staat een aantal deskundigen voor u klaar. Samen bespreekt u de uitkomst van de check. Daarna kunt u zelf (of met hulp van anderen) aan de slag. Of misschien bent u al ‘Lekker Bezig’? Deelnemers aan de check ontvangen een klein presentje.

Er is live muziek en ook voor kinderen is er van alles te doen. Tijdens dit evenement wordt het eerste exemplaar van het Lekker Bezig! kookboek uitgereikt aan de burgemeester.

Door wie
Het Lekker Bezig! festival wordt mogelijk gemaakt door lokale ondernemers en verenigingen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de gemeente Bronckhorst.

Meer informatie
Neem eens een kijkje op www.lekkerbezig.org. Of neem contact met ons op via tel. (0575) 75 02 50 of mail naar info@bronckhorst.nl.

Bent u al Lekker Bezig?

Kom 7 juli 2018 en laat u informeren en inspireren!


 

Standhouders gezocht Lekker Bezig! Festival

Lekker Bezig! organiseert op 7 juli in Park de Bleijke voor alle inwoners van Hengelo (Gld) een Lekker Bezig! festival rondom gezond en fit leven. We willen jou als vereniging/zorgprofessional/ondernemer de kans bieden om als standhouder een bijdrage te kunnen leveren aan dit festival. Op het gebied van een gezonde leefstijl kun jij het verschil maken. Ben je al Lekker Bezig! op het gebied van voeding, bewegen of gezonde leefstijl en wil je dit uitdragen dan is jouw bijdrage van harte welkom. Deelname is gratis, en kramen, electra en andere benodigdheden kunnen zonodig door ons georganiseerd worden.

Inspireer inwoners van Hengelo (Gld) op het gebied van een gezonde leefstijl. Op het festivalterrein kun je plek krijgen voor clinics, 1-op-1 gesprekken, een healthbooth of je kunt een kraam inrichten. Je krijgt ruimte om recepten te bereiden, gezonde hapjes en drankjes te laten proeven of beweegactiviteiten te promoten etc. Er is in Park de Bleijke genoeg mogelijk voor workouts en andere sportieve activiteiten. Bezoekers laten zich graag door je inspireren en adviseren over een gezonde leefstijl.

Meld je aan als deelnemer We zoeken standhouders die iets kunnen bieden aan bezoekers rond de thema’s eten & drinken, gezondheid en bewegen. Heb je belangstelling? Mail dan naar i.maciag@bronckhorst.nl. Wij denken graag met je mee over wat je kunt doen, hoe we je daarbij kunnen helpen en wat daar voor nodig is. Er is plek voor circa 25 standhouders. Wanneer je aanbod aansluit dan nodigen we je voor het festival nog uit voor een voorbereidende informatieve bijeenkomst.

Meer informatie over Lekker Bezig! Vind je op de website www.lekkerbezig.org. Daar lees je ook meer over het eerste LekkerBezig! Festival in 2016 en alle activiteiten die inwoners van Zelhem Lekker Bezig! houden.

 


Activiteiten op www.meedoeninbronckhorst.nl

Sinds kort worden onze activiteiten van Lekker Bezig! ook gepromoot op de website van www.meedoeninbronckhorst.nl

Meedoen in Bronckhorst is het platform waar we activiteiten verzamelen en delen om  mensen te helpen mee te doen in de maatschappij waar dit door omstandigheden of een beperkingen niet vanzelfsprekend is.

Ben je een organisatie, vereniging, instelling of burger en hebben jullie het hele jaar door of op een bepaalde datum activiteiten voor onze doelgroep, en vinden ze plaats binnen de gemeente Bronckhorst. Meld je dan aan op www.meedoeninbronckhorst.nl

Denk hierbij aan bijvoorbeeld vervoer voor iemand in een rolstoel. Met elkaar aan tafel. Bewegen voor ouderen enzovoort.

 

 


Check de app!

Wil jij bewust kiezen voor gezond eten en drinken? Bekijk dan ons aanbod aan gratis Voedingscentrum-apps. Zo heb je altijd en overal de juiste informatie bij de hand. (voedingscentrum, z.d.)

Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank.

Cover art

Download in de Play Store

Download in de App Store

De Mijn Eetmeter-app geeft persoonlijke voedingsadviezen. Zet alles wat je eet in de app en je ziet meteen hoeveel calorieën je eet, en hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt. Je krijgt grip op je gewicht met de ingebouwde BMI-meter.

Cover art

Download in Play Store

Download in App Store


Ook Coop houdt zich bezig met gezonde en verantwoorde voeding wat een bijdrage kan leveren aan een gezonde(re) levensstijl.

In de winkels vindt u diverse producten die bij een uitgebalanceerde maaltijd gebruikt kunnen worden.
Bij Coop vindt u wekelijks een heerlijk en gezond recept in de folder. Dit maakt de keuze voor u als klant misschien iets makkelijker en gaat gecombineerd met leuke aanbiedingen.

Uiteraard is het belangrijk om naast gezonde voeding ook genoeg te bewegen en op die manier lekker fit te blijven.

Graag zien wij u in onze winkel en ontdek ons uitgebreide assortiment!

Team Coop Zelhem