Activiteiten

Zie hieronder de planning van de komende activiteiten:

Energiek de zomer in! Workshop bewegen icm met voeding.

Zou je wel wat kilo’s en omvang willen verliezen? Of is koffie, lekkere zoete tussendoortjes en wijntje niet weg te denken uit je routine? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Door beweging, spijsvertering en ademhaling maken we allemaal afvalstoffen en het is belangrijk dat we deze afvalstoffen kwijtraken. Als we het lichaam niet geven wat het nodig heeft dan hopen afvalstoffen zich op en begint je lichaam te fluisteren. Zorg ervoor dat het niet hoeft te schreeuwen om aandacht!

Door de combinatie van bewegen en voeding werken we aan een lichaam vol energie en met zo min mogelijk ongemakken. In het bootcampbos van In-Beweging letten we op houding en zorgen we voor functionele fitheid. Food your life helpt je in het kiezen van gezonde voeding en een gewoonte te doorbreken waar nodig. Fluistert jouw lichaam al om aandacht of ben je gewoon nieuwsgierig en wil jij je lichaam op voorhand een cadeautje geven?

Samen sporten inspireert en motiveert
Door het traject van bewegen en voeding samen te doen krijg je inspiratie en motivatie! Je leert van ervaringen van anderen en kan jezelf net iets meer uitdagen. Je houding wordt kritisch bekeken door personal trainer Grada Boschker om blessures en klachten te voorkomen en aan de slag te gaan met wat voor jou belangrijk is! Het is mede daardoor makkelijker vol te houden en je kunt elkaar steunen waar nodig. Iedereen heeft wel een moment dat hij/zij net dat extra duwtje kan gebruiken.

Een andere kijk op voeding
Onder begeleiding van Kim van Waversveld gaan we 18 dagen samen met jou intensief aan de slag. We gaan gewoonten herkennen en waar nodig doorbreken. We geven het lichaam rust en ruimte om kleine ongemakken op te ruimen. Je wordt je bewust van gewoonten en de invloed van voeding en leefstijl op je lichaam en geest.

Bewegen
Laat je niet afschrikken door de term bootcamp. Het zijn lessen die bijdragen aan je functionele fitheid. Lessen waarbij de aandacht ligt op houding en op de juiste wijze bewegen. Er zijn veel middelen in het bos om dagelijkse situaties na te bootsen in een creatieve vorm. De oefeningen dragen bij aan een leven waarin wij ons fit en vitaal voelen. Zien we dat je wel meer uitgedaagd mag worden, ook dan zijn er legio mogelijkheden en wordt er gedifferentieerd waar nodig. In totaal beslaat het ‘beweeg’ gedeelte 3 maanden, waarbij 1x per week je een personal bootcamp workout kunt volgen op 6 verschillende tijdstippen!

Gezond oud
Uiteindelijk wil iedereen gezond oud worden, zonder ziekte, en zo lang mogelijk alles zelf kunnen. Dat je zelf op het trapje kunt blijven klimmen om iets uit het keukenkastje te pakken of de was uit de wasmachine kunt trekken. Reden genoeg om nu te starten met je nieuwe leven! Naast alle goede tips tijdens de bijeenkomsten is er ook een besloten Facebookgroep waar we elkaar kunnen motiveren en inspireren.

Ervaringen deelnemers
Deelnemers die jou al voorgingen zeggen het volgende na afloop: “Het is echt een wereld van verschil voor mij. Totaal geen honger, zoveel lekkere recepten gekregen, dingen gegeten die ik nog nooit had gehad (granaatappel, zoooo lekker). Ik ben helemaal happy, thanks!”
“De gemoedelijke sfeer en de professionaliteit vind ik erg prettig. Als ik een week minder zin heb om vol gas te gaan bootcampen dan is dat niet erg. Daarnaast is er altijd fijne coaching door Grada en de diversiteit van de oefeningen erg fijn”.

Vastgestelde bijeenkomsten van de cursus:
24 april: Workshop “Eet de kleuren van de regenboog” en inspiratie 18 dagen
10 mei – 27 mei: Gezamenlijk starten 18 dagen “een andere kijk op voeding”
27 mei – 21 juni: Hoe nu verder? Wekelijkse ontbijt, lunch en diner recepten
26 juni: Workshop “Gezonde tussendoortjes, energyball en RAW-taart” en evaluatie

Kosten
De kosten voor deze 2 maand durende cursus bedraagt € 150.00 voor niet leden van het bootcampbos Heidenhoek, leden betalen € 75.00. Hierbij is alles inbegrepen.

Voor meer informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Grada Boschker, info@bootcampbos.nl 06-28330132 of met Kim van Waversveld kim@foodyourlife.nl 06-12381147

De 1e aftrap is 24 april, de personal trainingsmomenten zijn iedere week op 6 verschillende tijdstippen te volgen. Hiervoor kun je afstemmen met Grada. Mocht de 24e toch niet passen? Geen nood, ook op een later tijdstip instappen kan, neem contact op met Grada of Kim om de voor jou perfecte moment te kiezen!

 

Wandel naar je werk dag 4 april 2019!

Donderdag 4 april is het Wandel naar je Werk-dag!  Heel Nederland wordt opgeroepen die dag (een deel van) de route naar het werk te lopen. Begin je werkdag met extra energie en doe ook mee in onze wandelgemeente van het jaar. Bepaal zelf je route en afstand, vraag je collega aan te sluiten en start de dag goed!

Hoe werkt het?
Alle stappen tellen. Dus wandelen van huis naar de werkvloer kan. Is dat te ver? Van bus of trein naar je bureau kan ook. Of spreek bijvoorbeeld bij het huis van een collega af die wat meer in de buurt van het werk woont en ga vanaf daar gezellig samen op pad.

Werknemers die meedoen, maken kans op één van de mooie prijzen zoals:
-een 3-gangen diner én hotelovernachtingen
-museumtickets
-wandelgidsen
-stappenteller

En voor iedere wandelaar in dienst bij een van onze Bronckhorster ondernemers is er een speciaal Bronckhorster aanmoedigingspakket!

Ook meedoen?
Meld je dan nu gratis aan via www.wandelnaarjewerkdag.nl.
En voor het Bronckhorster aanmoedigingspakketje s.v.p. ook nog via www.bronckhorst.nl/wandelen
(svp voor 26 maart!).

Geef je dus voor beide sites op als je én wilt meedingen naar de prijzen én het aanmoedigingspakket graag in ontvangst wilt nemen!

 

Doen en leren: Mindful Wandelen & presentatie ‘Zin van bewegen’

Maandagavond 8 april staat er weer een Lekker Bezig! activiteit op de agenda. Voor iedereen die eens op een andere manier wil wandelen en daarnaast een inspirerende kennissessie over zinvol bewegen wil volgen!

De avond start met een mindful wandelen workshop. Over de Langenberg neemt Agnes Snelooper (Topaas Coaching) je mee om tijdens het wandelen de haast uit je hoofd halen…en kijken wat er dan overblijft. De wandelingen zijn laagdrempelig en voor een ieder geschikt. Tijdens de workshop maak je kennis met bewust buiten bewegen, ademhalingstechnieken en hoe jouw zintuigen werken. Ervaar dat je door deze vorm van bewegen in de buitenlucht (weer) rust gaat voelen. Zeker weten dat je dit energie gaat opleveren!

Na een korte koffie/thee pauze gaan we verder met de presentatie over ‘De zin van bewegen’. Fysiotherapeut Remco van Reen, verbonden aan de praktijk Janssen van Dijke gaat in op de hedendaagse wereld die vol staat van boodschappen over het nut van voldoende bewegen. Maar wat is nu eigenlijk zinvol bewegen? Bewegen wordt besproken in het licht van de geschiedenis, wat deden we vroeger en wat doen we nu. Daarbij worden wetenschappelijke feitelijkheden aangehaald als onderbouwing van stellingen over de rol van zinvol bewegen.

De wandeling start vanaf de parkeerplaats van Ezelstal “De Edelingen”, Kattekolkweg 1,     7021 LK in Zelhem. Om 18,45 is het vertrek van de wandeling, na terugkomst bij De Edelingen en een korte koffiepauze geeft Remco zijn presentatie. Rond 21.00 uur is het einde van de avond.

Aanmelden of voor vragen kan via www.topaascoaching.nl/contact .

Bellen kan uiteraard ook, Agnes Snelooper 06-28 77 30 74.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen! Meld je dus snel aan!

 

Lekker Bewegen! Startcursus Nordic Walking

Voor je het weet is het weer voorjaar! Tijd om naar buiten te gaan, lekker buiten bezig en genieten van de mooie omgeving. Wat is dan leuker om met Nordic Walking te beginnen. Iedereen kan meedoen, jong, oud, man, vrouw, wel of geen conditie. Nordic Walking is een sport voor iedereen en doet meer voor je dan je op voorhand zou denken!

Maak kennis met de ALFA Nordic Walking techniek waardoor 90% van de spieren worden gebruikt. Met deze Lekker Bezig Nordic Walking workshop maak je kennis en ervaar je wat deze techniek inhoudt. Het doel is het leren van deze ALFA techniek, zodat je alle voordelen gaat ervaren !

ALFA staat voor : A = attention (attente houding), L = Long arm (gestrekte arm), F = Flat pole (vlakke stok) en A = Adapted steps (aangepaste stappen).

De eerste workshop is gepland in de week van 25 t/m 30 maart. In overleg met de cursisten wordt de exacte startdatum en tijd bepaald. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Dus pak een paar lekkere schoenen en makkelijke kleren uit de kast en doe mee!

Wil je meer informatie of je direct opgeven? Bel Jerna Bruggink van Vital Care 06-55166420

of mail haar jbvitalcare@hotmail.com

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je snel aan!

 

Workshop RAW-taarten & Gezonde Tussendoortjes:

Dinsdagavond 18 december 19.30 tot 21.00, museum Smedekinck Zelhem

Steeds vaker heb je een reden voor een feestje of maak je van je maaltijd een feest. Ervaar, proef en neem mee naar huis!
 Na de mini workshop RAW-taarten of gezonde tussendoortjes wil je nooit meer iets kant en klaars. Healthy taarten en tussendoortjes zijn voedzaam, ze bevatten nutriënten en geen antinutriënten. Straks is het niet meer moeilijk om nee te zeggen tegen taart en is je tussendoortjes een echte traktatie.
Lees hier verder.

Nordic Walking, Lekker in Beweging:

Leer de Nordic Walking techniek, een zachte en effectieve bewegingsvorm!

Op donderdag 22 november tussen 14.00 en 16.00 uur is er een introductie training, deze wordt gegeven door Jerna Bruggink. Na afloop van de training spreekt ze samen met de deelnemers de vervolgtrainingen af. In totaal biedt ze 6 trainingen aan.

Nordic Walking ontlast ± 30% van je heup en kniegewrichten, je gebruikt zo’n 90% van je spiermassa en verbrandt meer calorieën. Daarnaast is het ook gezellig, plezierig en ontspannend om midden in de natuur aan je gezondheid te werken! Dus doe mee en geef je op!

Donderdag 24 nov. 14.00,
locatie nog te bepalen Zelhem of Hengelo,
geen kosten, maximaal 10 deelnemers

Meer informatie of opgeven: Jerna Bruggink, jbvitalcare@hotmail.com
0575-463 205 / 06-55 166 420

WWW.VITALCARE.NL

 

Bewegen met diabetes:

Bewegen is gezond, dat wist u vast al. Maar sporten met (pre)diabetes kan best ingewikkeld zijn. Toch is het ook voor deze groep mensen belangrijk om actief te blijven. Aerofitt organiseert tijdens de Nationale Diabetes dag een inloopdag en lezingen. Voor meer info”: Diabetes poster

 

Wandelgroep “Lekker Bezig”

Vanaf 3 oktober is er op iedere woensdagmiddag en iedere zaterdagmorgen een wandeling in en rond Zelhem. Een wandeling van ongeveer 1,5 uur waarbij altijd gestart wordt bij het TOP punt op het stationsplein in Zelhem.

Samen bewegen is leuker dan alleen. Tijdens een wandeling is het fijn kletsen Je kunt elkaar aanmoedigen en op ideeën brengen. In het gezelschap van anderen geef je minder snel op en doe je misschien wel extra je best. Kortom: samen bewegen geeft extra motivatie. Bijkomend voordeel, je werkt aan je gezondheid en het verbeteren van je conditie!

Lees hier meer over de wandelgroep.

Gezondheidscheck & sportintro 55+

  • 17 september: Baak, Concordia, gezondheidscheck en proefles MBVO
  • 24 september: Vorden, ‘t Jebbink, gezondheidscheck en proefles Sport en Spel of …….
  • 25 september: Zelhem, Oranjehof, gezondheidscheck en fietstocht of proefles MBVO
  • 27 september: Hoog Keppel, Golfbaan, gezondheidscheck en sportintro Golf, Jeu de Boule en Tennis
  • 28 september: Keijenborg, Keijenburgse Boys, gezondheidscheck en proefles Walking Football

Meer info over de gezondheidscheck en sportintro leest u hier.

Kookworkshops, Dorpshuis De Horst, Keijenborg.

  • Donderdag 27 september 2018
  • Donderdag 25 oktober 2018
  • Donderdag 29 november 2018
  • Donderdag 24 januari 2019, en
  • Donderdag 28 februari 2019

Meer info over de kookworkshop leest u hier.

 

 

Lekker Bezig! leefstijltraject doe je mee??? 01/09/2018

Wij zijn op zoek naar 25 mensen die 12 weken willen werken aan een gezonde leefstijl. Lekker Bezig! heeft samen met AeroFitt een speciaal leefstijltraject opgesteld. Hierbij krijgen deelnemers intensieve begeleiding op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning. Zaterdag tijdens het Lekker Bezig! festival hebben zich al 10 deelnemers aangemeld die hiervoor in aanmerking komen. Er zijn dus nog enkele plekken vrij. In totaal kunnen 25 mensen deelnemen aan dit traject. Voor nadere informatie, aanmelden en voorwaarden kunt u contact opnemen met AeroFitt via 0575-46 50 01 of mailen naar hengelo@aerofitt.nl

START IN SEPTEMBER

LOCATIE AEROFITT HENGELO (GLD)